Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti podjetja DISTRIBUTOR.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

DISTRIBUTOR.SI, Hana Grbec s.p.
Milana Majcna 35,
1000 Ljubljana

IBAN SI 56 1010 0004 7498 470 (Banka Koper d.d.)
Matična številka: 3649849000
ID za DDV: SI21940223

S spletnim mestom www.skodranka.si in vsemi podstranmi (v nadaljevanju »Skodranka.si« ali »spletno mesto«) upravlja podjetje DISTRIBUTOR.SI (v nadaljevanju »ponudnik«). Za ogled spletne strani in/ali naročilo e-priročnika registracija ali prijava nista potrebni. Registracija ali prijava poteka z uporabniškim imenom (veljavnim e-mail naslovom) in geslom ali Facebook računom. Vsak uporabnik je s svojimi podatki točno določen in povezan. Ponudnik prijavljenim uporabnikom zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

Varstvo osebnih podatkov

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost. Zavedamo se, da gre za osebne podatke, ki nam jih uporabniki zaupate v dobri veri. Jasno nam je, da gre za občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679) skrbno varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. 

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • e-mail naslov
 • ime in priimek
 • kontaktno telefonsko številko

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ter pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Vsaka poslana kopija e-priročnika je opremljena s serijsko številko, ki je neposredno povezana s kupcem. Vsako kopiranje, deljenje, razmnoževanje ali posredovanje tretjim osebam, objavljanje kjerkoli na spletu ali tiskanje je strogo prepovedano. E-priročnik je avtorsko besedilo in kot tako zaščiteno z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (glej TUKAJ). Zakon v 21. členu pravi, da je avtorsko delo zavarovano na način, da izključno avtor dovoljuje ali prepoveduje uporabo svojega dela in primerkov svojega dela. V primeru e-priročnika Skodranka avtorica prepoveduje kakršnokoli objavo, deljenje, kopiranje delov ali celotnega priročnika, posojanje, posredovanje tretjim osebam.

Zaradi varstva avtorske in sorodnih pravic ter z namenom varovanja okolja je onemogočeno tudi tiskanje dokumenta.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti elektronskega blaga,
 • dostopnost izdelka,
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene, ki že vsebujejo DDV, 
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, da zaradi narave blaga vračila in reklamacije niso možne, 
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba e-priročnika

Priročnik je na voljo samo in zgolj v e-obliki. Tiskanje posameznih delov ali celega priročnika je strogo prepovedano. Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. Pridržujemo si pravico do človeške ali računalniške napake, o čemer vas bomo obvestili po prejetem naročilu.

Potrebni podatki za prejem naročenega e-priročnika

Naročnik oziroma kupec je dolžan v obrazec vnesti svoje, resnične podatke, pri čemer mora vnesti pravilne podatke v vsa polja, označena z zvezdico. V primeru, da ponudnik ugotovi, da podatki niso resnični, e-priročnika ni dolžan poslati. Po prejetem naročilu ponudnik lahko kupcu pošlje e-sporočilo ter preveri podatke in vsebino naročila. V primeru, da kupec odda napačen e-naslov in ga zato ni mogoče kontaktirati, se naročilo avtomatično zavrne in prekliče. Enako velja, če kupec / naročnik odda naročilo ustreznih podatkov, e-mail naslova ali imena.

Načini plačila

Kupci lahko priročnik plačajo:

 • Z nakazilom na račun ponudnika in sicer kot plačilo predračuna, ki ga ponudnik izda v dogovoru s kupcem.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko UPN obrazca, ki se samodejno prikaže ob izbiri opcije UPN v spletni trgovini.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko sistema PayPal.
 • S kreditno kartico. Za varna plačila uporabljamo sistem Stripe.

Cene

Cena priročnika velja v trenutku oddaje naročila, ponudnik jo lahko poljubno spreminja. Cena velja v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

Akcijske kode

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kode, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu priročnika. Vse akcijske kode so časovno omejene in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust, darila ali gotovino). Kode, ki prinašajo odstotkovne popuste ob nakupu priročnika, se nanašajo le priročnik. Razen če ni izrecno drugače zapisano, lahko eno kodo za popust kupec uporabi le enkrat.

POPUSTI in/ali KODE ZA POPUSTE SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO! Če nakupujete priročnik, ko ima že znižano ceno, in poskusite uporabiti še kodo za popust, sistem upošteva odstotek popusta, ki je za stranko ugodnejši. Primer: Kupujete priročnik, ko je znižan za 10 % in poskusite uporabiti kodo za 3 % popusta. Sistem upošteva ceno z 10 % popustom. Če pa je izdelek znižan za 3 %, vi pa uporabite kodo za 10 % popusta, boste izdelek kupili z 10 % popustom. 

ODSTOP OD KUPOPRODAJNEGA DOGOVORA

Zaradi narave blaga lahko potrošnik odstopi od pogodbe zgolj in le preden sprovede plačilo in na svoj e-naslov prejme e-priročnik. V trenutku, ko e-priročnik prejme na svoj e-naslov, reklamacije in vračila, menjave in vračila kupnine niso več mogoče. Pred plačilom in prejemom e-priročnika pa ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@skodranka.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

OPOZORILO: Zaradi narave blaga vračila, menjave in reklamacije niso možne, po opravljenem plačilu in pošiljanju e-priročnika na potrošnikov e-naslov denarja ne vračamo.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali SMS sporočila, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden, - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, - željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletno mesto www.skodranka.si in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika. E-priročnik v celoti, celotno besedilo ali posamezni deli besedila, so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati, razmnoževati, kopirati, deliti s tretjimi osebami ali na kakršnihkoli omrežjih, pošiljati tretjim osebam ali tiskati.  

Pritožbe in spori

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na naslov: info@skodranka.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe, ter mu sporočil, kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Ker so običajno spori pred sodnimi organi dražji od ekonomske vrednosti zahtevka, se kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno.

Obveščanje in e-obveščanje

Uporabnik se strinja, da ob prijavi na mini e-tečaj prejme nekaj e-sporočil z informativno vsebino, kasneje pa ga lahko občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Uporabnik se tudi strinja, da po nakupu e-priročnika prejme nekaj e-sporočil z informativno vsebino, kasneje pa ga lahko občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Davčne blagajne

Od 2.1.2016 za potrjevanje računov uporabljamo davčne blagajne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Skodranka.si. Vse pravice pridržane.