Kdo sem jaz?

SKODRANKA in moja zgodba

Živjo,

mislim, da je moja zgodba z lasmi zelo klasična in zelo pogosta - po puberteti, ko so postali moji lasje izredno gosti, so bili po vsakem česanju kot sladkorna pena okoli moje glave. Kmalu sem ugotovila, da mi uporaba sušilca za lase prav nič ne koristi, tako da ga od 15. leta naprej sploh ne uporabljam, sem bila pa vedno navdušena nad gladkimi, ravnimi lasmi, ko sem prišla od frizerja. Zato sva z likalnikom za lase hitro postala najboljša prijatelja. Le če sem imela lase spete, se nisem na hitro polikala. Seveda je bila moja želja tudi čudovita blond barva (bistveno svetlejša od moje naravne) in zelooooo dolgi lasje. Kako gre to skupaj, je verjetno logično :) Bolj sem jih belila in likala, manj dolžine mi je uspevalo. 

Veliko kasneje oziroma šele nekaj let nazaj sem se po nasvetu frizerke ostrigla z dolžine do pol hrbta na komaj pod ušesi. Lasje so bili sicer izredno zadovoljni z novo dolžino, jaz pa sem imela še več dela z njimi - krajši lasje se namreč težje likajo, potrebuješ manjši likalnik in več natančnosti. Prav zato sem se odločila, da jih spet vsaj malo pustim rasti, ampak niso bili v najboljšem stanju. Nadaljevala se je misija iskanja ultimativnega šampona proti prekomerno mastnemu lasišču in maske ali balzama, ki bi odpravil posledice beljenja, likanja in življenja na splošno. Po nekaj uporabah, ko ravno misliš, da si našla pravi izdelek, se izkaže, da tudi ta kombinacija ne bo prava. In tako se večina deklet okoli mene še danes vrti v začaranem krogu močnih šamponov in skoraj nekoristnih mask. 

Potem pa mi je prijateljica predstavila curly girl metodo, ki me je takoj prevzela - predvsem me je navdušila prosta izbira izdelkov in cela kopica slik prej in potem - nekaj jih lahko vidiš tudi tukaj. Že po prvem tednu sem ugotovila, da moji lasje v bistvu nočejo biti tečni in nadležni, neukrotljivi in neposlušni, ampak v svoji osnovi pač niso ravni! In ko sem začela sprejemati to kot dejstvo, sem začela za svoje lase tudi skrbeti tako, kot da niso ravni - predvsem brez česanja na suho, brez sulfatov, brez silikonov in brez likanja. In zdaj sva tukaj, kar nekaj mesecev testiranj, učenja, piflanja in zapisovanja kasneje, pred teboj je prvi slovenski curly girl priročnik s priročnim imenom skodranka

Ker priročnika zaenkrat ne bomo tiskali, ampak obstaja v naravi bolj prijazni e-obliki, ga lahko kadarkoli dopolnim, zato mi na hana@skodranka.si vedno lahko sporočiš, karkoli se ti zdi, da manjka, da bi še dodala, odvzela - obljubim, da bom vsako sporočilo vzela čisto resno! Upam, da boš v branju priročnika in negi las uživala vsaj pol toliko, kot sem jaz ob pisanju in še danes ob vlaženju svojih las.

Želim ti čudovito popotovanje po curly girl svetu in veliko ljubezni do svojih las!

Hana

© 2023 Skodranka.si. Vse pravice pridržane.