Nega las po curly girl metodi

Nega

Verjetno niti ne veš, da se da o negi las naučiti skoraj toliko, kot se lahko pametnih stvari naučiš o prehrani :) Skodranka predstavlja skoraj 70 strani o negi las, o kateri sama pred curly girl metodo nisem imela pojma, pa sem se celo življenje ukvarjala z nego las! Metode, tehnike in načini, kako iz svojih las izvabiti le najboljše, so tako razširile moje obzorje, da imam občutek, da prej nisem znala praktično ničesar. In v bistvu nisem, ker če pogledava klasično nego las, govoriva o umivanju las s šamponom (pač enim, ki je bodisi trenutno trendi ali pa se mi zdi, da mi ustreza), uporabi balzama in občasno uporabi globinske maske.

V Skodranki sem se posvetila tudi izrazom, ki so se razvili prav v povezavi s curly girl metodo in tehnikami, ki ti pomagajo na poti do cilja – čudovitih, zdravih las! Vse izraze, ki se pogosto pojavljajo (SOTC, LOC, scrunch, squish ...) sem opisala in prevedla tako, da ti bo takoj jasno, o čem je govora. S poznavanjem teh izrazov (v angleščini in slovenščini) pa boš bistveno lažje preko spleta iskala za novimi informacijami, komunicirala z drugimi cgm dekleti in spoznavala nasvete in trike, ki jih na svojih laseh še lahko preizkusiš. S tem izrazi boš tudi bistveno lažje povprašala za nasvet v kakšni mednarodni curly girl podporni skupini, si ogledala najboljše video posnetke za nego las in na splošno razširila svoje obzorje.

Ogromno strani pa v Skodranki opisuje prav tehnike nege las po curly girl metodi, ki jih lahko izkoristiš na svoji poti do zdravih in sijočih valovitih in skodranih las. Po svojih izkušnjah ti lahko povem, da so zame popolnoma minili dnevi klasičnega umivanja las z močnim šamponom proti mastnim lasem, hitrega nanosa balzama, ki sem ga skoraj takoj sprala dol, potem pa divje likanje in urejanje pričeske. V resnici se da lase negovati tudi drugače! Predvsem se jih da negovati pametneje, vendar je dobro za to imeti tudi dostop do informacij v maternem jeziku, kar Skodranka v osnovi tudi je.

V Skodranki te kar se da za roko vodim po sledečih temah:

  • Umivanje in vlaženje las drugače – namesto klasičnega šampona boš večkrat uporabila šampon brez detergenta ali pa kar balzam. Predstavim ti skorajda vse načine umivanja in tehnike nanašanja vlažilnih izdelkov, s katerimi boš kar najbolje poskrbela za zdravje svojih las, s tem pa seveda tudi za pričesko.
  • Sušenje in striženje las – čaka te vrsta nasvetov, kako brez visokih temperatur posušiti svoje lase, da bodo močni in sijoči, obdelali bova tudi osnovne tehnike oblikovanja valovite ali skodrane pričeske, ki se pričnejo že med sušenjem. Posebno poglavje pa sem namenila striženju, saj lahko pri striženju valoviti in skodrani lasje skočijo v pričesko, iz katere se boš še sama norčevala, čeprav morda ne bo smešna. Kako poiskati pravega frizerja in kako se ostriči sama doma!
  • Oblikovanje pričeske – mislim, da je prav to področje, kjer so oboževalke metode naredile največ napredka, saj se je razvilo res nešteto tehnik in trikov, ki ti lahko tudi pri skodranih ali valovitih laseh pomagajo ustvariti nepozabno pričesko!

Curly girl odobrene izdelke, ki jih boš v svoji negi potrebovala, pa najdeš tukaj.

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2024 Skodranka.si. Vse pravice pridržane.