Kaj je curly girl metoda?

Kaj

Na kratko: Curly girl metoda ali CGM je način nege las, ki od leta 2001 navdušuje predvsem dame in gospode, otroke in mladostnike, ki nimajo ravnih las. Osnovno metodo je razvila je kodrolasa britanska frizerka, sita lastnega boja proti kodrom, nenehnega ravnanja in strahu pred dežjem, ki je njene neukrotljive lase pognal v nebo. Sita bolečega razčesavanja, neumnih pričesk, ki so bolj spominjale na trikotnike, in sita travm, ki jih povzroča suho česanje neravnih las.

Prednosti metode so hitro prepoznale vse njene stranke, zato je metodo dopolnila in zapisala v knjigo, ki je dosegla neponovljiv uspeh po celem svetu, v letu 2011 pa je prav ta frizerka v sodelovanju z drugimi strokovnjaki svojo knjigo dopolnila in ponatisnila.

Vsi nasveti iz knjige in ogromno dostopnih informacij na spletu pa doživljajo svoj preporod predvsem s številom uporabnic in uporabnikov, saj ima vsak možnost, da si curly girl metodo prilogi tako, da popolnoma ustreže njegovemu življenjskemu stilu, njegovim lasem in času, ki ga lahko lasem nameni, nasveti vseh pa so na voljo praktično vsem. Nastalo je na stotine podpornih skupin, ki se jim lahko pridružiš in tako dobiš informacije iz prve roke. Metodo uporabnice dopolnjujejo, razširjajo in prilagajajo, tako da že dolgo ni več govora o osnovni curly girl metodi po Lorraine Massey, temveč gre za pravo gibanje lastnic in lastnikov neravnih las.

Curly girl metoda iz nege las izloča določene sestavine, ki že tako tanjše, bolj suhe in krhke valovite in skodrane lase ob redni uporabi še dodatno izsušujejo. V Skodranki najdeš popoln seznam sestavin, ki se jim s curly girl metodo izogneš, seveda pa je v priročniku veliko nasvetov, kako jih nadomestiti z dobrimi izdelki.

Prav tako curly girl metoda predvideva umik vseh orodij za oblikovanje in sušenje pričeske, ki delujejo z visokimi temperaturami, tako da lahko ob začetku svoj likalnih, kodralnik in vroč sušilec za lase postaviš v kot. Tako kot mnoga ostala dekleta je curly girl metoda tudi mene popolnoma zasvojila, tako da sem svoje neštete likalnike prodala ali podarila naprej! Ne predstavljam si namreč več, da se moram vsak dan zlikati, ker je razlika v stanju las res ogromna. Ne predstavljam si, da bi me bilo spet strah dežja ali vlažnega vremena, zaradi katerega postanejo spet čisto neukrotljivi. Ne predstavljam si več niti sebe ali svojega obraza s polikanimi, zalizanimi lasmi - to nisem več jaz in presrečna sem, da je tako!

Prav tako te lahko kot lastnico valovitih ali skodranih las curly girl metoda nauči negovati lase tako, da bodo resnično zdravi, močni in sijoči, naučila pa se boš tudi ogromno različnih metod in tehnik za  vlaženje las in oblikovanje pričeske, morda se celo odločiš za striženje svojih las kar doma - vsi nasveti te zbrani na enem mestu čakajo v Skodranki. Dekleta po svetu so namreč izumila tisoč in eno tehniko, ki se jo da odlično uporabiti pri negi las, v priročniku pa te čakajo tudi triki in nasveti za oblikovanje pričeske in striženje - res dobiš vse na enem mestu.

Curly girl odobrene izdelke, ki jih boš v svoji negi potrebovala, pa najdeš tukaj.

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2024 Skodranka.si. Vse pravice pridržane.